Addendum

Release Date: 20 September 2015 (Special edition:26 September 2015)
Record Label: Chapel of Dawn
Director: Juno Mak
Executive Producer: Juno Mak
A & R: Juno Mak

Special edition

作詞 作曲 編曲 監製
耿耿 黃偉文 伍樂城
念念不忘 黃偉文 伍樂城 伍樂城 麥浚龍 / 伍樂城
睡前服 黃偉文 阿 Bert 孔奕佳 / 王雙駿 麥浚龍 / 王雙駿
瑕疵 (麥浚龍/莫文蔚) 黃偉文 阿 Bert Jerald feat. Bert 麥浚龍 / Jerald
羅生門 (麥浚龍/謝安琪) 黃偉文 伍樂城 伍樂城 麥浚龍 / 伍樂城
單魚座 黃偉文 阿 Bert Adrian / 黃兆銘 麥浚龍 / Adrian
雷克雅未克 (麥浚龍/周國賢) 黃偉文 周國賢 王雙駿 麥浚龍 / 王雙駿

《耿耿》
清唱幾句耿耿於懷,故事由 2004 年大碟《Proto》內的《耿耿於懷》開始。

《念念不忘》
先從男主角出發,訴說十年未忘情的痴心。雖然男主角已現任女朋友,但心裡仍對前度女朋友念念不忘。

《睡前服》
日有所思,夜有所夢,男主角要借助睡前服才能入眠,但在半夢半醒之間又與前你再續前緣。

《瑕疵》
由莫文蔚飾演現任女朋友
睡不著,難道枕邊人會察覺不到?於是就有現任的心聲瑕疵。從男方自白懺悔、男女時有階和時有衝突的合唱、到最後女方認命般的自白。

《羅生門》
由謝安琪飾演前度女朋友
前度女朋友血淋淋的推翻一切幻想!

《單魚座》
就算事實如此,男主角依然堅持那份深情與盟約,對自己如此執著還不理旁人怎說的自白,性格出自雙魚座的相反。

《雷克雅未克》
由國賢唱飾演另一同樣痴情的人
每個人往往總自認對自己的愛情故事最驚天動地、可歌可泣,但其實千千萬萬個驚天動地、可歌可泣的愛情故事,每天都在世界上不同角落上演。

YouTube 的連結只供試聽,請支持正版音樂。可以在 iTunes 購買此 CD:
The embed YouTube video is for review only, please support legitimate music:
iTunes: https://itunes.apple.com/hk/album/addendum-ep/id1038836286
KKBOX: https://www.kkbox.com/hk/tc/album/ypS4Ky6gXn8dhI0FWmRW0091-index.html
MOOV: https://moov.hk/#/album/VAEP00122874A

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: