柔弱的角 Paradoxically, Yours

Release Date: 28 January 2014
Record Label: Silly Thing
Director: Juno Mak
Executive Producer: Juno Mak
A & R: Juno Mak

作詞 作曲 編曲 監製
逆蒼生(麥浚龍/林二汶) 林夕 甯浩基 Adrian Chan 麥浚龍 / Adrian Chan
鶴頂紅 林夕 陳珊妮 王雙駿 麥浚龍 / 王雙駿
周耀輝 馮穎琪 王雙駿 麥浚龍 / 王雙駿
周耀輝 馮穎琪 陳珊妮 麥浚龍 / Jerald
周耀輝 Vincent Chow Adrian Chan 麥浚龍 / Adrian Chan
拿走我呼吸 (This song is sampled by ‘Take My Breath Away’) 周耀輝 Moroder, Giorgio / Whitlock, Tom (改編曲:曹格) Adrian Chan 麥浚龍 / Adrian Chan
鎖骨 黃偉文 / Verbal 王雙駿 王雙駿 Juno / 王雙駿

人無完人,誰無缺憾?誰無瑕疪?
每個人身上,都有著柔弱的角。

《逆蒼生》
既生成人,何以為奴。將對權貴獻媚,盲目崇拜的人性弱點,化成第一隻柔弱的角。

《鶴頂紅》
情不自禁,以身試毒,慾望是如何難以抵擋。

《畸》
不論是外貌的瑕疪,還是性格的缺憾,一旦被認定是畸型,在社會上已是弱勢。

《門》
自閉症患者與平常人中間如隔了一道門。門內風光美如畫,門外的我很想與你時刻共享,還期盼著你的門能夠長開。

《灰》
對往生者的無盡眷戀,激烈至失去對死亡的恐懼;對愛情的無比執著,濃烈得只能用蒼白及黑色去調和世界。

《拿走我呼吸》
編經典名作《Take My Breath Away》,透視一段情定三世緣。

《鎖骨》
擺脫暗黑,走進夜店,但逃避不了人性的弱點 – 慾念,成了最後的一隻柔弱的角。

YouTube 的連結只供試聽,請支持正版音樂。可以在 iTunes 購買此 CD:
The embed YouTube video is for review only, please support legitimate music:
iTunes: https://itunes.apple.com/hk/album/柔弱的角/id794880339
HMV: http://www.hmv.com.hk/goods/380917.html
KKBOX: https://www.kkbox.com/hk/tc/album/2aF6KFE.oZ4sBW0F9JDE0091-index.html
MOOV: https://moov.hk/#/album/VAEP00037379A

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: